HJEM
KONTAKT OSS
OM OSS
AKTUELT

Kvinnelige bedriftseiere er bra for verden

Damer utgjør halvparten av Norges befolkning. I Norge tar damene mer høyere utdanning enn gutta. Nesten alle norske kvinner er yrkesaktive. Likevel eier damer vesentlig færre bedrifter enn menn. Det er dumt fordi vi tror kvinnelige bedriftseiere vil være en bra ting for verden. Vi tror bedrifter eid av kvinner tar andre valg enn bedrifter eid av menn.

Målet er å skape en kul arbeidsplass

Myldring er eid av fire damer på rundt 30 år. I vår bedrift strekker vi oss langt for at ansatte skal få familieliv og jobb til å gå opp. Vi legger til rette for at medarbeidere som ikke har det bra skal få tid og rom til å komme seg. Vi prioriterer helse og trivsel.

Målene til Myldring er ikke høye overskudd og fete bonuser. Vi sier ikke nei takk til det, men målet er først og fremst å skape seg en kul arbeidsplass. Myldring skaper også verdier og er en salgsrettet bedrift. Vi forstår samtidig at det er menneskenes kompetanse vi selger. Hvis ikke menneskene funker, så er det ingen kompetanse å selge heller.

Myldring beholder kompetansen, og mødrene beholder helsa

Ved å legge til rette for hjemmekontor kan de med små barn delta i arbeidslivet uten å slite seg helt ut. Myldring beholder kompetansen, og mødrene beholder helsa. Summen av de valgene vi tar gjør at vi beholder de flinke og dyktige damene vi har. Vi mener det er en god økonomisk investering. Det er dyrere å måtte stadig ut i markedet for å erstatte slitne folk enn å ta godt vare på de vi har.

FN er også enige med oss. Som en del av FNs bærekraftsmål er kvinnelig gründerskap listet opp som et viktig virkemiddel. Kvinner kan starte selskaper for å løse problemer som menn kanskje ikke ser. Særlig innen helsesektoren, oppvekst og utdanning. Kvinner har ofte andre målsetninger med bedriften enn økonomisk vinning. Det kan være å skape arbeidsplasser eller løse et samfunnsproblem.

Kvinnelige bedriftseiere bra for damene selv, økonomien og verden

I fjor gjennomførte vi i Myldring en såkalt brand sprint hvor en av oppgavene var å definere bedriftens «why». Ikke hva vi gjør, men hvorfor vi gjør det vi gjør.

Felles for alle eierne i Myldring var at vi har startet Myldring fordi vi ønsker at flere kvinner skal starte egen business. Vi mener kvinnelige bedriftseiere er bra for damene selv, for økonomien og for verden.

Ønsker du også å gjennomføre en brand sprint?

Kontakt oss for en uforpliktende prat.