Stormkast — Mariana Mazzucato
Program

Mariana Mazzucato

Ledende innovasjonsforsker og bestselgende forfatter. Noen kaller henne "verdens farligste økonom". Mazzucato har skapt bølger med sin myteknusing rundt vekst, nyskaping og verdien av samarbeid.

Å tjene penger er ikke det samme som å skape verdi, sier Mariana Mazzucato, en av verdens mest anerkjente innovasjonsforskere. Hun tenker fritt, snakker fritt, og utfordrer mange av forestillingene rundt innovasjon og verdiskaping. Den italiensk-amerikanske professoren Mariana Mazzucato er en skarpsindig og temperamentsfull foredragsholder. Hun har skapt bølger med sine perspektiver på verdiskaping.

“Mazzucato utvikler seg raskt i retning av å være en av verdens ledende intellektuelle”, skrev The Specator nylig.

Mazzucato er professor i innovasjon ved University College London (UCL) og direktør Institute for Innovation and Public Purpose. I mange år har forskningen hennes kretset rundt nyskaping, vekst og forholdet mellom privat og offentlig sektor.

I 2013 fikk hun et slags internasjonalt gjennombrudd med The Entrepreneurial State: debunking public vs. private sector myths, hvor hun så på den rollen staten har hatt i store teknologiskifter, både innenfor bioteknologi, digitalisering og grønn energi. Hun tar til orde for mer dynamisk partnerskap mellom offentlig og privat sektor. Og ja: Hun er blitt stjerne hos TED talks.