Onsdag, 19. september

Peer Gynt, GrieghallenStormkast 2018

Velkommen til maskinøkonomien

Vi står på terskelen til en økonomi der maskiner tar beslutninger. En verden preget av dataflyt og transaksjoner i nanoskala. Hvilke industrielle muligheter skaper dette? Hvordan gå fra integrasjon til innovasjon?

Organisasjon 4.0

Teknologien har lenge røsket i forretningsmodellene. Nå står organisasjonsmodellene for tur. Er mellommannen død? Hvordan bør etablerte virksomheter endre seg for å styrke produktivitet og innovasjonsevne?

Er folket den nye kapitalen?

Folkefinansiering har blitt en ny vei til kapital og markedslansering. Ser vi konturene av en ny, demokratisk modell for å finansiere ideer? Er morgendagens vinnere de som eies av de mange, og ikke av de få?

SPIR!

Hvem vinner i år prisen for grønn teknologi? Norsk Klimastiftelse, Bergen Næringsråd, PwC og BKK deler ut SPIR-prisen! Alle med NuWave billett er også velkomne til denne delen🌱

NuWave

I år arrangerer vi NuWave parallelt med Stormkast i Grieghallen! Dette er en innovasjonsfestival med pitcher, nerdeforedrag, workshops og masse startups på stand. Alle som kommer på Stormkast har også tilgang til NuWave.

Program

08:00

Registrering

08:30

Nyttetegning på 1-2-3 - Hanne Wetland

Hanne starter dagen med en kort innføring i nyttetegning!

08:50

Stormvarsel - trendene som beveger verden - Anders Waage Nilsen

Vår årlige analyse av teknologier og trender som påvirker strategier og forretningsmodeller, på tvers av bransjegrenser.

09:10

Digital transformasjon i praksis - Shazhad Rana

Hvordan bruke teknologi til å realisere nye muligheter? Hvordan spiller digitaliseringen best mulig sammen med forretningsmodeller og organisasjonsutvikling?

09:30

TBA

10:10

PAUSE!

Vi myldrer ut i NuWave området!

10:50

Hvordan organisere seg når alt er i endring? - Inger G. Stensaker

Inger G. Stensaker forklarer hvordan etablerte virksomheter kan håndtere høy endringstakt og vinne frem i konkurranse med aggressive nykommere. Er høy respons den eneste nøkkelen? Kan en organisasjon trene opp evnen til å forandre seg?

11:10

Digital responsivitet - ditt nye konkurransefortrinn - Anders Paulsen

Hvordan påvirker AI og datadrevne løsninger organisasjonsmodeller i en fysisk-digital verden? Kan andre sektorer lære noe fra utviklingen av autonome skip og nye vedlikeholdsløsninger for industrien? En av de mest skarpsindige og kreative ingeniørene på Vestlandet deler sine erfaringer.

11:30

Folio - den virtuelle banken - Ragnhild Janbu Fresvik og Wilhelm Joys Andersen

Kan små og store samarbeide? Sparebanken Vest og Minus kommer for å snakke om hvordan de har laget Folio.

11:50

LUNSJPAUSE

Vi myldrer, spiser, mingler og utforsker.

12:50

Panel: Folkefinansiering! - Camilla Andersson

Folkefinansiering har blitt en ny vei til kapital og markedslansering. Ser vi konturene av en ny, demokratisk modell for å finansiere ideer? Er morgendagens vinnere de som eies av de mange, og ikke av de få? (Flere paneldeltagere kommer!)

13:15

Handelsbyen som ble innovasjonsmotor - Anders Haugland

Bergen er blitt en by som tiltrekker seg internasjonale investorer og gründermiljøer. Hvordan skjedde dette? Og hva bør skje fremover?

13:35

TBA

13:55

The Value of Everything: Distinguishing Value Creation from Value Extraction - Mariana Mazzucato

14:30

GRØNN PAUSE

Vi varmer opp til grønt lys! Spir pitcher foregår ute i NuWave området!

15:15

SPIR!

Hvem vinner årets pris for grønn teknologi? Norsk Klimastiftelse, Bergen Næringsråd, PwC, BKK deler ut SPIR-prisen!

16:00

Stormkast er over for i år!

Bekreftede folk

Mariana Mazzucato

Trimming the public sector, reducing corporate taxes and removing the role of government from the economy – the policy recipe for creating a dynamic, innovative economy, right? “Absolutely not!” says Mariana Mazzucato, the world’s foremost expert on policy innovation and public/private sector partnerships focused on 21st century missions.

Read about Mariana here.
Anders Haugland

Anders Haugland er CEO på Bergen Teknologioverføring (BTO), som er et regionalt operasjonelt kompetanseselskap for innovasjon og kommersialisering av forskningsresultater.

Les mer om BTO her.
Camilla Andersson

Driver og eier SparkUp som er Norges første aksjebaserte crowdfunding selskap! SparkUp hjelper norske gründerbedrifter, startups og vekstselskaper med å innhente vekst- og investeringskapital. Vi er et nytt konsept innen aksjebasert crowdfunding der man bruker sitt eget nettverk til å hente kapital - også kaldt folkefinansiering.

Les mer om SparkUp her!
Ragnhild Janbu Fresvik

Har vært er leder for bedriftsmarked i Sparebanken Vest siden 2014. Før hun kom til banken hadde hun også erfaring fra å være bedriftskunde i Sparebanken Vest og konkurrerende banker gjennom jobben som investeringsdirektør i Borea hvor hun var med å kjøpe, utvikle og selge bedrifter i vekst. Ragnhild er også styreleder i Eiendomsmegler Vest, og har tidligere styre-erfaring fra blant annet Tide og Software Innovation.

Wilhelm Joys Andersen

Er teknologisjef i Folio. Han begynte karrieren med å lage nettlesere i Opera, og har deretter bygget opp teknologibyrået Minus, hvis merittliste favner både børs og katedral. Som vellykket gründer med vinduskonvolutt-skrekk er han personlig investert i Folios mål: at det skal bli lettere for småbedriftsledere å være sin egen økonomisjef.

Her finner du minus!
Anders Paulsen

Anders Paulsen er en av de mest visjonære og kreativ ingeniørene på Vestlandet. Han leder forskning og digital innovasjon I Rolls Royce, og er partner i det digitale idékollektivet Drain. Han har vært sentral i utvikling av digitale løsninger for autonome skip og nye vedlikeholdsløsninger for maritim industri.

Inger G. Stensaker

Inger G. Stensaker er professor i strategisk endring på Norges Handelshøyskole. Hun underviser og forsker på omstilling i etablerte organisasjoner, og er kåret til en av Norges beste forelesere.

Shazhad Rana

Jobber som CTO i Microsoft Norge. Han jobber på tvers av offentlig- og privatsektor. Rana er lidenskapelig opptatt av hvordan bedrifter og offentlige etater kan bruke teknologi til å realisere sine visjoner. Han sitter på førstehåndskunnskap på hvordan norske bedrifter driver digital transformasjon, og hvordan dette påvirker ikke bare teknologivalg, men også forretningsmodeller og organisasjoner som helhet.

Anders Waage Nilsen

Anders Waage Nilsen er teknologiskribent, mediegründer, tidligere sjef i Netlife Bergen, har jobbet med klyngeutvikling og deler tiden sin mellom hands-on teknologiutvikling og formidling. Han er en av initiativtakerne til Stormkastkonferansen. På årets konferanse vil han presentere årets Stormvarsel og fasilitere samtaler på scenen.

Hanne Wetland

Er i år konferansier på Stormkast! Wetland jobber i Netlife med strategi og forretningsutvikling og har tidligere jobbet i Innovasjon Norge. Hun er briljant på visuell kommunikasjon og er superopptatt av nyttetegning.