Onsdag, 19. september

Peer Gynt, GrieghallenStormkast 2018

Teknologien endrer strategiene

Vi står på terskelen til en sanntids-økonomi preget av dataflyt og maskiner som tar beslutninger. Hvilke industrielle muligheter åpnes?Lær mer om drivkrefter og modeller i endring.

Organisasjonsmodeller for fremtiden

Teknologien har lenge røsket i forretningsmodellene. Nå står organisasjonsmodellene for tur. Hvordan bør etablerte virksomheter endre seg for å styrke produktivitet og innovasjonsevne?

Er folket den nye kapitalen?

Folkefinansiering har vind i seilene. En ny modell for investering og produktlansering? Er morgendagens vinnere de som eies av de mange, og ikke av de få?

SPIR!

Hvem er Norges mest spennende grønne bedrift, og hva skal Norges nye fornybarfond investere i? Møt Siri Kalvig og finalekandidatene til den prestisjefylte SPIR-prisen. Vær med og stem frem din favoritt - direkte på møtet! Norsk Klimastiftelse, Bergen Næringsråd, PwC og BKK deler ut SPIR-prisen! Alle med NuWave billett er også velkomne til denne delen🌱

NuWave

I år arrangerer vi NuWave parallelt med Stormkast i Grieghallen! Dette er en innovasjonsfestival med pitcher, nerdeforedrag, workshops og masse startups på stand. Alle som kommer på Stormkast har også tilgang til NuWave.

Program

Varighet: 08:00 - 16:00

08:00

08:10

08:30

09:00

09:25

09:45

10:10

10:50

11:15

11:35

12:00

13:00

13:25

13:55

14:30

15:15

15:30

16:00

Bekreftede folk

Siri Kalvig

Siri Kalvig er meterologen som ble StormGeo-gründer. Nå leder hun Nysnø - investeringsfondet som skal gjøre Norge verdensledende innen fornybar teknologi.

Ledende innovasjonsforsker og bestselgende forfatter. Noen kaller henne "verdens farligste økonom". Mazzucato har skapt bølger med sin myteknusing rundt vekst, nyskaping og verdien av samarbeid.

Camilla Andersson

Som seriegründer og leder av finansieringsløsninger Sparkup og plattformen AROUND er Camilla Anderson en av landets fremste eksperter crowd equitiy og folkefinansiering.

Les mer om SparkUp her!

Bore er daglig leder og gründer av FundingPartner, som er et av Norges første crowdfundingselskaper.

Les mer om Fundingpartner her!

Monica Vaksdal har 16 års erfaring fra oljebransjen som geolog. Hun er i dag CEO for oppstartselskapet Think Outside, som lager skredteknologi for skikjørere. Siden 2017 har hun bygget opp selskapet med flere ansatte, innleide og interns, med støtte fra Innovasjon Norge, gjennom Folkefinansiering og med forskningsmidler fra Norge og Europa.

Anders Haugland er CEO på Bergen Teknologioverføring (BTO), som er et regionalt operasjonelt kompetanseselskap for innovasjon og kommersialisering av forskningsresultater.

Les mer om BTO her.
Ragnhild Janbu Fresvik

Leder bedriftsmarked i Sparebanken Vest. Aktuell med ambisiøs satsning på på Folio, en innovativ digital banksatsning rettet mot SMB-markedet.

Eksilbergenser og en av Norges fremste digitale gründere. Som teknologisjef i Folio vil han endre bankhverdagen til landets småbedrifter.

Hans Kristian Aas

Hans Kristian er ekspert på maskinlæring, og aktuell som partner i bergensbaserte NEW - som driver oppstartsvirksomhet i samarbeid med etablerte selskaper.

Ingrid von Streng Velken er konserndirektør for innovasjon og utvikling i BKK, og har ansvar for investeringsselskapet BKK Grønn InVest.

Inger G. Stensaker

Inger G. Stensaker er professor i strategisk endring på Norges Handelshøyskole. Hun underviser og forsker på omstilling i etablerte organisasjoner, og er kåret til en av Norges beste forelesere.

Anders Paulsen

Vsjonære og kreativ ingeniør på Vestlandet. Han leder forskning og digital innovasjon I Rolls Royce, og er partner i det digitale idékollektivet Digitalt Regn. Han har vært sentral i utvikling av digitale løsninger for autonome skip og nye vedlikeholdsløsninger for maritim industri.

Chief Business Processes hos Grieg Logistics AS. Jobber med verdiskapende digitalisering. Han er aktuell i arbeidet med konsernets satsning på havnelogistikk som forretningsområde.

Tanja Knabenschuh Hoel

Direktør for Seafood Innovation-klyngen i Bergen, som gjennom en unik samarbeidsbasert modell har etablert en dataplattform for havbruksnæringen.

Jobber som CTO i Microsoft Norge. Han jobber på tvers av offentlig- og privatsektor. Rana er lidenskapelig opptatt av hvordan bedrifter og offentlige etater kan bruke teknologi til å realisere sine visjoner. Han sitter på førstehåndskunnskap på hvordan norske bedrifter driver digital transformasjon, og hvordan dette påvirker ikke bare teknologivalg, men også forretningsmodeller og organisasjoner som helhet.

Anders Waage Nilsen

Anders Waage Nilsen er teknologiskribent, mediegründer, tidligere sjef i Netlife Bergen, har jobbet med klyngeutvikling og deler tiden sin mellom hands-on teknologiutvikling og formidling. Han er en av initiativtakerne til Stormkastkonferansen. På årets konferanse vil han presentere årets Stormvarsel og fasilitere samtaler på scenen.

Hanne Wetland

Forretningsutvikler, strategisk designer, nyttetegner og humørspreder. Årets konferansier på Stormkast! Wetland jobber i Netlife og har tidligere jobbet i Innovasjon Norge.