Onsdag, 6. juni

Kulturhuset, Youngsgate 6, Oslo Oslo: Samvirk!

Verden er full av komplekse utfordringer. Evnen til samhandling er blitt et konkurransefortrinn. Samvirk! er en møteplass der vi utforsker nettverksmodeller, entreprenørskap og nye ideer for et grønnere, mer demokratisk arbeidsliv. Vi lover interessante perspektiver, inspirasjon og kunnskap i kollaborative forretningsmodeller. Målgruppen er ledere, gründere og andre som har skjønt at det smarteste ofte er å jobbe sammen.

Konferansen koster 2500,- inkludert mva og billettavgift. Er du student, jobber i en startup eller lignende? Kan du tenke deg å komme på Oslo:Samvirk for det? Fortvil ikke, vi har et begrenset antall stipendbilletter tilgjengelig! Fyll ut deltakerstipendskjemaet, så tar vi kontakt fortløpende :)

BILLETTERSØK OM DELTAKERSTIPEND

Zebraer gjør motstand i flokk

Lei enhjørninger? Nå gjør småskala-entreprenører motstand. Møt Jennifer og Mara. De to amerikanske gründerne har startet zebra-bevegelsen, en motvekt til macho-kapitalismen.

En ny verden krever nye modeller

David Ellerman er verdensledende forsker på arbeidsrett og politisk økonomi. Joseph Stiglitz tidligere rådgiver og jakter på et grønnere og mer demokratisk næringsliv.

Den kooperative fremtiden

Verden står overfor komplekse utfordringer. Hør historier fra aktører som har gjort samhandling til konkurransefortrinn. Kan samvirkemodellen stå foran en ny vår?

Program

08:30

09:00

09:15

09:35

10:35

10:55

11:10

11:30

12:00

12:45

13:00

13:15

13:35

13:45

14:15

14:25

15:10

16:00

17:00

Bekreftede folk

Andreas Krogseth

Andreas driver Frævleik, som leier ut produksjonskjøkkenet sitt til de som ikke har ressursene som skal til for å kunne eie/utvikle et egen produksjons kjøkken. Nå skal han åpne restaurant. Blir det et samvirke?

Jennifer Brandel

Jennifer er en del av prosjektet "The Zebra Movement". En Zebra er et selskap med sunne verdier, som en motpol mot begrepet "unicorn" (selskap som er verdt over 1 milliard dollar) i startupverden. Hun kommer for å snakke om Zebraene og hvorfor vi skal jakte samarbeid.

Mara Zepeda

CEO og grunnlegger av Switchboard. Har jobbet med høyere utdanning på Harvard og University of Pennsylvania, i tillegg til i non-profit organisasjoner. Opptatt av tjenende ledelse og mener at institusjoners suksess er avhengig av deres evne til å lytte til sine lokalsamfunn, knytte dem til ressurser og muligheter, samt serve deres behov.

Helene Lillekvelland

Helene Lillekvelland er fagsjef for samfunnsøkonomi i Norsk Landbrukssamvirke. Hun mener at flokken sammen kan ta mer effektive og lønnsom valg. Finn ut hvorfor på OSLO:Samvirk!

Siv Heimdal

Siv Heimdal jobber med digital kommunikasjon i Norsk Landbrukssamvirke. Hun har tidligere arbeidserfaring fra mediebransjen. Hun leder denne programposten fordi hun mener det er samarbeid som kommer til å redde verden, ikke Elon Musk.

Inger Lise Ingdal

Inger Lise Ingdal er nestleder i samvirkeselskapet Geno. Geno SA er eid av 9300 norske melkebønder og driver avl på verdens beste ku, Norsk Rødt Fe. Avlsmateriale til den norske kua eksporteres til store deler av verden til en verdi på mange hundre millioner kroner årlig. Uten samarbeid og deling av data mellom norske melkebønder hadde Norsk Rødt Fe ikke vært mulig å få til.

Målfrid er fag- og seminsjef i Norsvin. Hun kommer for å fortelle hvordan norske svinegener har blitt en internasjonal suksesshistorie - muliggjort av samarbeid.

Jose Miguel Sandoval

Jose er leder for kooperativet FECODESA i Nicaragua. Med Utviklingsfondets støtte har dette samvirket i Nicaragua gitt sine medlemmer bedre økonomi. I tillegg har de fått til så gode politiske gjennomslag at det har vakt oppsikt.

Geir Atle Bore

Bore er daglig leder og gründer av FundingPartner, som er et av Norges første crowdfundingselskaper.

Jørgensen og Pedersen

Sveinung Jørgensen (HINN) og Lars Jacob Tynes Pedersen (NHH) er forskere, formidlere og bærekraftseventyrere. De holder en rekke foredrag, og de arbeider tett med norske og internasjonale bedrifter for å gi forskningsbaserte svar på hvordan bedrifter kan forene bærekraft og lønnsomhet i nye forretningsmodeller. Sammen har de skrevet «RESTART: 7 veier til bærekraftig business» som er tilgjengelig som lydbok på Storytel fra 14. mai 2018.

Kristin Slyngstad

Daglig leder i Honningcentralen! Kristin vil fortelle om hvordan medlemmene sammen besluttet at de ville investere årsoverskuddet i å bygge selskapet videre for å sikre fremtidig avkastning, i stedet for kortsiktig avkasting der og da

May Woldsnes

May er daglig leder ved Samvirkesenteret. May er ekspert på etablering og drift av samvirker (SA), og kan hjelpe alle som er litt nysgjerrig på foretaksformen med råd og tips.

Synnøve er daglig leder i Myldring, og en brennende samvirkeambassadør. Fersk fra NHH skjønner hun ikke hvorfor ikke alle hennes tidligere medstudenter bare har startet samvirker i stedet for å slave rundt i konsulentbransjen.

David Ellerman

Økonom, filosof og matematiker. I dag er han gjesteforsker ved University of California og University of Ljubljana. Han har undervist ved en rekke universiteter og har jobbet for Verdensbanken som økonomirådgiver for Joseph Stiglitz. I dag forsker han spesielt på medarbeidereide og demokratisk styrte bedrifter.

David Erdal

Økonom fra UK. I 2011 gav han ut boken "Beyond the Corporation: Humanity Working" om ansatteide selskaper og hvor produktive og glade ansatte disse har. Han underviser også i kurset "Economic democracy: The Cooperative Alternative".

Chris Mackin

Grunnlegger og styreleder i Ownership Associates. Mackin holder foredrag om corporate governance og organisasjonendring. Spesialrådgiver i American Working Capital, som rådgir organisasjoner om ansatteierskap.

Camilla Marie Skogen

Sivilingeniør og kommunikasjonsnerd. Camilla er leder for avdelingen Medlem og egenart i Coop. Hennes oppgave er å øke deltakelse og skape engasjement hos Coops 1,65 millioner medeiere. Hun mener samvirkeformen og medeierdemokratiet har vært en godt bevart hemmelighet i altfor lang tid og nå er det på tide å løfte den frem.

Anders Waage Nilsen

Anders Waage Nilsen er teknologiskribent, mediegründer, tidligere sjef i Netlife Bergen, har jobbet med klyngeutvikling og deler tiden sin mellom hands-on teknologiutvikling og formidling. Han er en av initiativtakerne til Stormkastkonferansen.