Onsdag, 24. april

Folk OsloOslo:Samvirk! 2019

Flere har pekt på samvirkemodellen som en god forretningsmodell for bærekraftige bedrifter. Men, hva er egentlig samvirkemodellen? Hvilke styrker og svakheter har den? Hvordan er det å eie en bedrift i fellesskap basert på demokratiske beslutningsprosesser?

Historie: 2018 var første gang vi arrangerte Oslo:Samvirk! Sjekk ut fjorårets program her. Det kom også en veldig fin artikkel i A-magasinet om fjorårets arrangement! Vi anbefaler alle å lese den!

Program

Varighet: 13:00 - 17:00

13:00

13:25

13:35

14:30

14:40

15:10

15:20

15:45

16:30

17:00

Bekreftede folk

Synnøve er daglig leder i Myldring, og en brennende samvirkeambassadør. Fersk fra NHH skjønner hun ikke hvorfor ikke alle hennes tidligere medstudenter bare har startet samvirker i stedet for å slave rundt i konsulentbransjen.

Kjell Fredrik Løvold

Er banksjef i Cultura som er kåret til Norges mest etiske bank i etisk bankguide.

Torgeir Knag Fylkesnes

Fylkesnes er nyvalgte nestleder og næringspolitisk talsperson i SV. Han er opptatt av lokalt eierskap og at felleskapet skal få avkastning av naturressursene og demokrati på arbeidsplassen.

Steinar Koffeld

Er daglig leder av Vivende. Steinar er sivilingeniør og har jobbet som konsulent og konsulentleder i mange år. Med et ønske om å lage en grunnleggende rettferdig forretningsmodell, gründet han i 2015 Vivende, et samvirkeinspirert konsulentselskap.

Camilla Marie Skogen

Sivilingeniør og kommunikasjonsnerd. Camilla er leder for avdelingen Medlem og egenart i Coop. Hennes oppgave er å øke deltakelse og skape engasjement hos Coops 1,65 millioner medeiere. Hun mener samvirkeformen og medeierdemokratiet har vært en godt bevart hemmelighet i altfor lang tid og nå er det på tide å løfte den frem.

Ebba Boye

Ebba Boye er leder for Rethinking Economics Norge og utdannet samfunnsøkonom med mastergrad fra The New School. Hun jobber som skribent og foredragsholder og har fast økonomi-spalte i Klassekampen.

Filip Kolber

Driver The Worst.io og beskriver seg selv som en helt vanlig fyr som igjennom ett par oppstarter har observert hvordan mennesker fungerer (og ikke fungerer) når de skal skape sammen under en flat modell.

Ingvill Kerob

Hva om det var like enkelt og forutsigbart å få reparert, som å kjøpe nytt? Ingvill Kolber er siviløkonom og er gründer i selskapet Repairable som jobber for at bedrifter og forbrukere skal få enkle verktøy som gjør det mer tilgjengelig og attraktivt å reparere enn å gi og kjøpe nytt.

Abid Ali Teepo

Kantega er et it-selskap som er eid av de ansatte. Abid er en av gründerne i selskapet og er i dag leder for Oslo-kontoret. Etter endte studier på Universitetet i Oslo har han jobbet som konsulent i alle år.

Ellen Stenslie

Er stipendiat på hybride selskapsformer som integrerer sosiale og miljømessige hensyn inn i kjernen av alt de gjør. Ellen er opptatt av hvordan innovative bedriftsmodeller kan fremme en grunnleggende bærekraftig økonom

Morten Munch-Olsen

Startet som daglig leder i Bilkollektivet SA for ganske nøyaktig ett år siden. Før Bilkollektivet, kom han fra Stanley Black&Decker, hvor han satt i 8 år i ledergruppen. Senest som direktør for forretningsutvikling, men også en periode som salgsdirektør og strategidirektør. Morten har også jobbet i konsulentbransjen og har sin utdannelse fra Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI.

Helene Lillekvelland

Helene Lillekvelland er fagsjef for samfunnsøkonomi i Norsk Landbrukssamvirke. Hun mener at flokken sammen kan ta mer effektive og lønnsom valg. Finn ut hvorfor på OSLO:Samvirk!

Siv Heimdal

Siv Heimdal jobber med digital kommunikasjon i Norsk Landbrukssamvirke. Hun har tidligere arbeidserfaring fra mediebransjen. Hun leder denne programposten fordi hun mener det er samarbeid som kommer til å redde verden, ikke Elon Musk.