Onsdag, 24. april

Folk OsloOslo:Samvirk! 2019

Flere har pekt på samvirkemodellen som en god forretningsmodell for bærekraftige bedrifter. Men, hva er egentlig samvirkemodellen? Hvilke styrker og svakheter har den? Hvordan er det å eie en bedrift i fellesskap basert på demokratiske beslutningsprosesser?

Historie: 2018 var første gang vi arrangerte Oslo:Samvirk! Sjekk ut fjorårets program her. Det kom også en veldig fin artikkel i A-magasinet om fjorårets arrangement! Vi anbefaler alle å lese den!

Program

Varighet: 13:00 - 17:00

13:00

13:20

14:15

14:25

14:35

15:00

15:10

15:45

16:30

17:00

Bekreftede folk

Synnøve er daglig leder i Myldring, og en brennende samvirkeambassadør. Fersk fra NHH skjønner hun ikke hvorfor ikke alle hennes tidligere medstudenter bare har startet samvirker i stedet for å slave rundt i konsulentbransjen.

Kjell Fredrik Løvold

Er banksjef i Cultura som er kåret til Norges mest etiske bank i etisk bankguide.

Camilla Marie Skogen

Sivilingeniør og kommunikasjonsnerd. Camilla er leder for avdelingen Medlem og egenart i Coop. Hennes oppgave er å øke deltakelse og skape engasjement hos Coops 1,65 millioner medeiere. Hun mener samvirkeformen og medeierdemokratiet har vært en godt bevart hemmelighet i altfor lang tid og nå er det på tide å løfte den frem.

Ebba Boye

Ebba Boye er leder for Rethinking Economics Norge og utdannet samfunnsøkonom med mastergrad fra The New School. Hun jobber som skribent og foredragsholder og har fast økonomi-spalte i Klassekampen.

Filip Kolber

Driver The Worst.io og beskriver seg selv som en helt vanlig fyr som igjennom ett par oppstarter har observert hvordan mennesker fungerer (og ikke fungerer) når de skal skape sammen under en flat modell.

Abid Ali Teepo

Er leder av Oslo-avdelingen til Kantega, et it-selskap som er eid av de ansatte.

Morten Munch-Olsen

Startet som daglig leder i Bilkollektivet SA for ganske nøyaktig ett år siden. Før Bilkollektivet, kom han fra Stanley Black&Decker, hvor han satt i 8 år i ledergruppen. Senest som direktør for forretningsutvikling, men også en periode som salgsdirektør og strategidirektør. Morten har også jobbet i konsulentbransjen og har sin utdannelse fra Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI.

Ingvill Kerob

Hva om det var like enkelt og forutsigbart å få reparert, som å kjøpe nytt? Ingvill Kolber er siviløkonom og er gründer i selskapet Repairable som jobber for at bedrifter og forbrukere skal få enkle verktøy som gjør det mer tilgjengelig og attraktivt å reparere enn å gi og kjøpe nytt.

Helene Lillekvelland

Helene Lillekvelland er fagsjef for samfunnsøkonomi i Norsk Landbrukssamvirke. Hun mener at flokken sammen kan ta mer effektive og lønnsom valg. Finn ut hvorfor på OSLO:Samvirk!

Siv Heimdal

Siv Heimdal jobber med digital kommunikasjon i Norsk Landbrukssamvirke. Hun har tidligere arbeidserfaring fra mediebransjen. Hun leder denne programposten fordi hun mener det er samarbeid som kommer til å redde verden, ikke Elon Musk.