Tirsdag, 18. september – onsdag, 19. september

Grieghallen NuWave

Takket være BIR slipper alle gründere og studenter inn på NuWave!
Vi har satt ned billettprisen til 100,- for alle andre :)

KJØP BILLETTER HER

Sysla Live: Ocean 2018

18. september arrangeres Sysla Live: Ocean 2018. Kan gamle og nye havnæringer kompensere for nedgangen som kommer i petroleumsindustrien? Hvor ligger de største mulighetene fremover, og hva skal til for å kunne lykkes?


Bergensbølgen

Mellom pausene på Sysla Live: Ocean 2018 foregår Bergensbølgen i Klokkeklang! Ni spennende startups pitcher til et ekspertpanel fra aktører fra alle havklyngene. Prosjektet gjennomføres av Maritime Bergen i samarbeid med NCE Maritime CleanTech, NCE Seafood Innovation, GCE Subsea og Connect Vest.

Stormkast

19. september er det Stormkast i Grieghallen! Maskinøkonomien. Organisasjon 4.0. Innovasjonssystemet. Verdens fremste innovasjonsforsker. Vi snakker om morgendagens muligheter.

Program

19. september: Peer Gynt: HOVEDSCENEN!

Varighet: 08:30 - 16:00

08:30

15:15

19. september: POPUPSCENEN!

Varighet: 08:10 - 17:00

08:10

08:30

08:45

09:15

10:10

11:15

11:30

12:00

12:10

12:25

12:40

13:00

14:30

16:15

19. september: WORKSHOPS&COWORKING

Varighet: 08:30 - 17:00

08.30

13:00

18.-19. september NuWave

Varighet: 08:00 - 18:00

08:00

09:00

08:00

Bekreftede bedrifter

Myldring

Myldring skaper møteplasser. Vi er arrangører, regissører, tekniske tilretteleggere for møteplasser der ideer og kunnskap er fellesnevneren. Vi vil legge tilrette for flere tankevekkere og interessante koblinger. Målet vårt er å skape nettverk. Få koblet sammen ulike fagmiljøer. Løfte blikket. Gjøre verden litt mer interessant.

https://www.myldring.no
Sysla

De viktigste nyhetene, fra de viktigste bransjene! Vi skal holde deg oppdatert innen olje og energi, havbruk og fiske, verft, shipping og maritim industri. Vi holder oss til menneskene, arbeidsplassene og sakene som virkelig betyr noe i de bransjene vi dekker.

https://www.sysla.no
Bergen Næringsråd

Bergen Næringsråd er den største næringsorganisasjonen i Bergensregionen med over 3000 medlemmer, som tilsammen representerer mer enn 100.000 arbeidstakere.

https://www.bergen-chamber.no
Knowit

Samarbeidspartner - KnowIt i år blitt med i samarbeidet rundt Stormkastkonferansen. Blant de største byråene i Bergen, i et konsern som også leverer tunge IT-prosjekter. De tilbyr tjenester i hele spekteret fra strategi til digitale løsninger, og satser tungt på designtenkning.

https://www.knowit.no
PWC

Rådgivning, revisjon, regnskap og juridisk bistand. Der har du oss. Vi hjelper offentlige og private virksomheter med å nå sine mål, og vi vil at de skal lykkes. Både lokalt og internasjonalt.

https://www.pwc.no/no.html
GCE Subsea

GCE Subsea strengthens innovation and internationalisation of the Norwegian subsea cluster. We represent the world’s most complete cluster for subsea life-of-field solutions. Our goal is to increase the cluster’s competitiveness and global market share, and take a leading position in sustainable utilisation of ocean resources.

https://www.gcesubsea.no
Maritime Bergen

Samarbeidspartner - Maritime Bergen skal være en aktiv pådriver i arbeidet med å synliggjøre, fremme og styrke hele den maritime næringen i Bergensregionen. Vår visjon for den maritime næringen i Bergensregionen: Bergensregionen – en maritim region i verdensklasse

https://www.maritimebergen.no
NCE Seafood Innovation

The Seafood Innovation Cluster AS obtained NCE status in 2015 and has developed into the most complete and mature cluster in the seafood industry with 90 partners representing 15.000 highly skilled employees. The cluster is located at Marineholmen in Bergen.

http://www.seafoodinnovation.no
NCE Maritime Cleantech

NCE Maritime CleanTech represents one of the world’s most complete maritime commercial hubs. Our cluster organisation uses the Norwegian maritime expertise as a springboard for the development of new energy-efficient and environmental friendly technologies. We focus on establishing sustainable innovation projects with commercial potential, and work together for new clean maritime solutions.

https://maritimecleantech.no
Havbrukskollektivet

Havbrukskollektivet er et nettverk av enkeltstående selskaper innen havbruksnæringen som tilbyr teknologiske løsninger for fremtiden. Nettverket ble opprettet av Anteo, Seasmart, TiAlta, MT Aqua og Aqua Optimeering, men vil gi flere i bransjen mulighet til å bli en del av deres felles visjon. Ambisjonen er å etablere en felles plattform for havbruksnæringen hvor de ulike systemene sømløst kommuniserer med hverandre.

http://www.havbrukskollektivet.no
Haltenbanken

Samarbeidspartner - Haltenbanken er et designbyrå med engasjerte og nysgjerrige designere. Vi skaper merverdi for våre kunder og oppdragsgivere gjennom å finne og tydeliggjøre deres identiet. Vi følger prosess fra konsept/idéutarbeidelse til produksjon. Målet er design som engasjerer, informerer og inspirerer.

http://www.haltenbanken.com
m´Labs

Samarbeidspartner - We at M'Labs are focused on innovation and operate in the space between traditional development and design agencies. We have a cross-cultural team of designers and developers that shines when we are able to work multidisciplinary, creating digital solutions with the user in mind. In the end, all we want to do is to create with a purpose.

https://www.mlabs.no
Itera

Itera is a specialist in creating digital business, with communication, technology and innovation as core competency tools.

https://www.itera.no
Netlife

Vi løser digitale hverdagsproblemer!

https://www.netlife.com
Human Innovation

Samarbeidspartner - Human Innovation er en tverrfaglig klynge som bruker designdrevet innovasjonsmetodikk for å skape en mer bærekraftig samfunns- og næringsutvikling. Vi jobber for at design skal bli et tankesett, og at designere skal bli strategiske og selvfølgelige sparringspartnere, som bidrar til å skape reelle konkurransefortrinn for våre største næringer.

https://www.humaninnovation.no
AROUND

(Bergen) - Camilla Andersson har over 20 års erfaring som entreprenør, rådgiver, konsulent, mentor og investor. Jobber i dag med aksjebasert crowdfunding som eier av den nyoppstartede plattformen AROUND og softwaren SparkUp. Hjelper norske gründerbedrifter, startups og vekstselskaper med å innhente vekst- og investeringskapital.

https://www.facebook.com/aroundnorge/
Finance Innocation

Finance Innovation is an association and innovation cluster of banks, financing companies, insurance companies, tech companies and educational and research institutions working on the financial services and solutions of tomorrow.

https://www.financeinnovation.no
Connect Vest

Samarbeidspartner - Connect Vest har de siste 17 årene jobbet for å styrke næringslivet på Vestlandet gjennom å bidra til vekst, innovasjon og et blomstrende gründermiljø.

http://www.connectnorge.no/vest
Dealflow

Målet til Dealflow er å være landets mest effektive koblingsboks mellom selskaper som trenger finansiering, og mennesker som ønsker å bli medeiere i spennende bedrifter i vekst. Ettersom vi er heldigitale og selvbetjente, kan vi tilby effektive løsninger til en lav kostnad.

https://www.dealflow.no
Etablerersenteret

Samarbeidspartner - Etablerersenteret holder etablererkurs og gir rådgiving til etablerere, gründere, oppstartsbedrifter og entreprenører. Trenger du hjelp til å komme i gang med din forretningsidé eller videreutvikle en etablert bedrift? Vi har bred erfaring innen forretningsplanlegging.

http://www.etablerersenteret.no
First Tuesday

First Tuesday i Bergen er Vestlandets største nettverk for gründer og IT-miljøet. Det er et uformelt nettverk som består av mennesker som har reell nytte av hverandres kompetanse.

http://www.firsttuesdaybergen.com
Anticoach

Andreas Gravdal fra Bergen, er mannen bak anticoach. Han har ikke vunnet olympisk gull, gått over nordpolen eller besteget Mount Everest. Han er en selvlært fyr som i nærmere 20 år har formidlet sine ideer og tanker om livet gjennom foredrag, samtaler, bøker og kunst. Alt gjort på sedvanlig vis med en avslappet stil, humor og satirisk tilnærming.

https://www.anticoach.no
Norsk klimastiftelse

Norsk klimastiftelse er Norges grønne tankesmie. Vi sprer kunnskap og ideer til et bredt publikum om klimaendringer og klimaløsninger. Målet er et samfunn uten utslipp av menneskeskapte klimagasser. Klimastiftelsen tror på åpenhet og samarbeid. I stiftelsens formelle nettverk sitter landets fremste universiteter, høyskoler og forskningssentre.

https://www.klimastiftelsen.no
Ungt Entreprenørskap

Vi er en ideell, landsdekkende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Vi gir unge muligheten til å realisere sine ideer gjennom å etablere elev-, ungdoms-, og studentbedrifter.

https://www.ue.no/Hordaland
Speaklab

Samarbeidspartner - Speaklab gründere Arne Møller og Siri Lill Mannes driver et treningsinstitutt for muntlig formidling og presentasjon. Alle snakker - men hvordan få folk til å lytte til nettopp deg? Speaklab kombinerer kunnskap fra journalistikk, stemmeforskning, dramaturgi, bevegelseslære og toppidrett i sine kurs.

https://www.speaklab.no
Bergen.Works

Samarbeidspartner - Bergen.Works is a co-working space created by and for businesses that are dedicated to innovation and are ready to grow.

http://www.bergen.works
KUNZT.no

Silje M. Engja Sigurdsen er kunsthistoriker og har tidligere jobbet som kunstanmelder for Bergens Tidende og Aftenposten. Hun driver i dag KUNZT.no.

https://www.kunzt.no
bGreen

bGreen er en ny grønn næringsklynge i Bergen med fokus på å samle bedrifter som jobber med aktiviteter knyttet til grønn energi og teknologi, eller som på en annen måte jobber for å redusere fossile utslipp. Vårt mål er å drive frem grønn innovasjon, grønn vekst og grønne arbeidsplasser.

http://www.bgreen.no
HATCH

(Bergen) - We are the world's first accelerator program focused on the aquaculture industry seeking to find, develop and scale talented and disruptive aquaculture startups. We believe in an aquaculture industry capable of sustainable growth to meet global demand.

https://www.hatch.blue
Aquabyte

(Bergen/USA) - Aquabyte kombinerer softwarekompetanse fra Silicon Valley med oppdrettskompetanse fra Norge for å gjøre oppdrette mer effektivt, bærekraftig, og lønnsomt. Vi bruker maskinlæring og datasyn til å lage system som gir oppdrettere raskere tilgang på mer nøyaktig informasjon om fisken. Dette gjør vi blant annet ved å automatisk måle biomasse, antall lus, og spredning i individers størrelse.​

https://www.aquabyte.no
Pina Kingman Studios

(Canada/Bergen) - I use animation and design to tell stories about science and technology. A new technology needing investors? A research breakthrough needing to be shared? A new app needing a how-to video? A new company needing promotion? A bright idea needing to be explained? I can make your story come to life!

https://www.pinakingman.ca
Stacc X

(Bergen/USA) - The Stacc X mission is to create world-class customer experiences in the financial sector. What makes you unique should be reflected in every interaction with your users – all the way down to the tiniest details. But you have to move fast, and keep changing. Crossdiciplinary team. Industry experience. Attention to detail. Frontend superpowers. Superfast process.

www.stacc.com
Manolin

(Bergen/USA) - We're creating a digital health management platform to accelerate the resource sharing between aquaculture farms to better treat, manage, and prevent health outbreaks. Our product aggregates information from various sources both public and private to provide the industry with the data and insights in real-time, allowing our customers to make crucial, time-sensitive and cost saving decisions for their operation.

http://www.manolinaqua.com
Data Gumbo

(USA/Stavanger) - Vi leverer software som muliggjør smarte kontrakter i næringslivet. Enkelt forklart er dette en automatisering av utførelsen av standard kontraktsbetingelser. Dette er typiske transaksjoner som betaling, utstedelse av sertifikater, dokumenter, eller initiering av en ny prosess i et prosjekt. Software og dataplattform er basert på blockchain-teknologi. Møt Data Gumbo på Bergensbølgen!

https://www.datagumbo.com
Algaepro

(Bergen) - Algaepro produserer mikroalger, en helt nødvendig ressurs for fremtiden! Mikroalger er svært allsidig og kan brukes til de fleste formål; dyrefor, kosttilskudd, matprodukter, farmasøytiske produkter, biofuel og bioplast! Algaeproteamet jobber hardt og målrettet for å etablere produksjonsanlegg både i Norge og resten av verden. Møt Algaepro på Bergensbølgen!

https://www.algaepro.no
Earth Science Analytics

"This year's winner of the Subsea Upcoming Company of the Year Award is pioneering the use of artificial intelligence and data analytics for petroleum geoscience". Meet Earth Science Analytics during Bergensbølgen!

https://www.machinelearninggeoscience.com
AquaPro

AquaPro sin målsetning er å løse en miljøutfordring. Vi vil bidra med en bærekraftig avfallsbehandling og videreutvikle en teknologi som kan brukes til å foredle andre typer biologisk avfall til verdifull planteforedling og/eller energi. Møt AquaPro på Bergensbølgen!

http://www.aquapro.as
Pro Well Plan

Pro Well Plan er nominert av GCE Subsea som en av deres mest spennende startups. Se Pro Well Plan pitche under Bergensbølgen!

https://www.prowellplan.com
Norsteam

Norsteam har satt igang et omfattende prosjekt. Norsteam skal bygge en plattform (båt) synlig på en global arena, som er fullspekket med teknologi fra norske bedrifter og NTNU. I det vi vinner America´s Cup (AC) tar vi med oss rettighetene til å arrangere AC i Norge. Møt Norsteam under Bergensbølgen!

https://www.norsteam.no
Westcon Olvondo

Complete mechanical manufacturing solutions for maritime, oil and gas, research and renewable industries. Meet Westcon Olvondo at Bergensbølgen!

http://www.westcon.no
Optimeering Aqua

We create the market's most advanced software tools for the optimisation of the entire aquaculture value chain. We use advanced maths and algorithms to utilise your resources more effectively, increasing production, lowering production costs, improving operations and increasing the profitability of our customers. Meet Optimeering Aqua at Bergensbølgen!

https://www.optimeeringaqua.com
Flying Foil

Flying Foil utviker hydrofoilteknologi som kan redusere energiforbruket til en passasjer-hurtigbåter med opptil 50%. Slike hurtigbåter i dag er mindre miljøvennlige enn fly! Med redusert energiforbruk kuttes både kostnader og klimagassutslipp for en dieseldrevet båt, og for en batteridrevet båt kan vi doble rekkevidden. Flying Foil er en av årets SPIR-finalister!

http://www.flyingfoil.no
NårgeSol

NårgeSol designs and develops 'solar curtain', a shading system with an integrated energy design. The solution would increase building self-sufficiency and offer glazed skyscrapers opportunities to produce renewable energy by activating window facade. The solar curtain would harness both solar energy along with indoor light source, offering a circular solution for buildings. NårgeSol is also one of the finalists for SPIR-prisen 2018!

https://www.naargesol.no
Digitaliq

(Bergen) - Utnytter du digitale løsninger til å ivareta bedriftens oppgaver best mulig? Med intuitive løsninger for arbeidsprosesser, personal, HMS, Kompetanse og varsling blir dine kolleger både effektive og fornøyde, og leder/administrator har oversikt. Med Digitaliq får du: Skreddersøm, brukervennlige og intuitive løsninger og egen innlogging for alle ansatte.

http://www.digitaliq.no
Meshcrafts

SmartCharge er et styringssystem for elbilladere som gjør det mulig å styre effekt, tilgangskontroll og betaling. En enkeltperson kan ved hjelp av vår software gjøre sin hjemmelader tilgjengelig for flere og ta betaling for strømforbruket – et slags airbnb for elbilladere. Det kan også brukes av borettslag og nettselskaper. Meshcraft er en av årets SPIR-finalister!

http://www.meshcrafts.com
Moving Mamas

(Oslo) - Moving Mamas er en sosial entreprenør for og med innvandrerkvinner som vil inn i norsk arbeidsliv og skape sin egen inntekt. Vi skaper verdi gjennom utvikling av produkter og nye tjenester som passer våre Mamas´ ressurser og kompetanse. Vår visjon: MIA – Muligheter, Inntekt og Arbeid – for alle kvinner.

http://www.movingmamas.no
Think Outside

(Bergen) - Dingo is the first wearable avalanche risk assessment tool for the mass market. Dingo digitally measures a full snow profile including weak layers and snow depth as well as slope gradient and applied forces. This technology will keep skiers constantly informed about the snow conditions under them, no matter their location.

https://www.thinkoutside.no
Quantfolio

Vi leverer AI robo teknologi for banker som vil tilby automatisert og algoritmedrevet digital finansiell rådgivning og sparing for sine kunder. Vår robot velger de beste investeringsproduktene, setter sammen og passer på hver kunde sin unike portefølje og passer på pengene over tid, og har verdens første AI resesjonsbeskyttelse på porteføljene.

http://www.quantfol.io
Fundingpartner

(Oslo) - FundingPartner lar små- og mellomstore bedrifter låne penger direkte fra norske långivere.

https://www.fundingpartner.no
Quantidoc

(Bergen) - Dette selskapet tilbyr idag analyser primært til havbruksnæringen for å hjelpe dem med å forbedre tilvekst og helse på fisk gjennom ved å gjøre dem i stand til å ta bedre beslutninger om håndtering, fôring og røkting. Vårt verktøy handler om derfor om å objektvt måle robustheten i fiskens naturlige barrierer.

http://www.quantidoc.com
Ocean Snacks

(Bergen) - Ocean Snacks AS har som formål og skape gode smaksopplevelser av ulike restprodukter fra havbruksnæringen, i første omgang lakseskinn.

http://www.oceansnacks.no
Sensario

(Bergen) - Sensar Marine introduserer en smart IOT løsning for båter som øker sikkerheten til alle om bord, reduserer kostbare båtskader, og gir båteier mer kontroll og økt sjelefred. Kombinasjonen av sensorer og avansert sky basert analyse gir vårt system flere egenskaper som er unike på verdensbasis. Produktet vil lanseres nasjonalt i 2018, og internasjonal i 2019.

https://www.sensarmarine.no
RoMy Clima

RoMy Clima jobber med Grønn energi og utvikler og skal produsere produkter basert på fornybarenergi med varmepumpeprinsippet, med energiopptak av uteluft og avtrekksluft på en energieffektiv måte. Vi har nå 2 pilotprosjekter i fullskala: Climasmart ventilasjonsvarmepumpe og Smart Heater Utslippsfri Mobil varmesentral RoMy Clima er en av årets SPIR-finalister!

http://www.romyclima.no
More Anergy

Sesonglagring av varme fra sol og industri i brønnpark. Åpner for frigjøring av strøm til andre formål, reduserer behovet for kostbar nettoppgradering, gir rimelig energi til forutsigbar pris, og klimautslippsreduksjoner. Brønnparken fungerer som et batteri. More Anergy er en av årets SPIR-finalister!

Podbike

Podbike er en elsykkel med fire hjul og værbeskyttelse. Den er designet fra starten som en elsykkel og er ikke en ombygd versjon av en eksisterende transportsykkel. Sykkelen har ikke kjede, men elektronisk overføring av kraft fra pedal til hjul. Dette minimerer vedlikehold og reduserer behovet for kostbare deler. Elsykkelen er tenkt både som en personlig sykkel, men også som flåtesykkel for bedrifter, delesykkel i byen eller siste-ledds tilbud for kollektivselskap.

https://www.podbike.com
Searis

(Trondheim) - Searis utvikler plattformen Clarify som samler, organiserer og visualiserer data fra prosessanlegg, maskiner, sensorer og programvare - for å gi mennesker det beste grunnlaget til å ta kloke valg og for enklere samarbeid mellom fagfolk. Dataen som samles kan benyttes til maskinlæring, kunstig intelligens eller til andre formål som gir data ny verdi - gjennom våre API.

https://www.searis.no
Evoy

(Florø) - Evoy will disrupt the boat industry by offering clean, silent, reliable and affordable full-electric propulsion systems. World-Class App User Interface and plug-and-play readiness offers new and existing boatowners the peace of mind they should have exploring the blue. Help us turn the tide on marine pollution and get on board!

https://www.evoy.no
Crescat

(Bergen) - Crescat er en nettverksbasert produksjonsplattform for konserter, konferanser og eventer. Med intuitive, brukervennlige og simplistiske løsninger tilbyr vi et verktøy for hele din produksjon, uavhengig av størrelse og type.

https://www.crescat.no
Travis

(Bergen) - Travis er et intelligent reise- og utleggsystem skreddersydd for forretningsreisende som har noe bedre å gjøre enn å føre reiseregninger. Travis oppretter reiseregningen automatisk og tolker utleggsdetaljer på kvitteringer. Travis er tilpasset til norsk lovverk og kan brukes uavhengig av regnskapssystem. Om du reiser mye i jobben og sender inn utlegg, vil du spare verdifull tid for deg selv og bedriften din.

https://www.travis.no
Ceobas

(Hetlevik) - Ceobas gjør det umulige mulig! Med Ceobas kan skip krysse verdenshavene uten medbrakt ballast. Skip er i dag pålagt å rense ballasten, men de forurenser luften mer enn de renser ballastvannet. Ballastvann er en av nåtidens største spreder av uønsket og skadelige mikroorganismer, alger, krabbe og fiskeyngel. Ceobas er 100% miljøvennlig.

http://www.ceobas.no
Digitalt Regn

(Bergen) - er et IoT-selskap som leverer produkter og tjenester for å hjelpe bedrifter med å raskt få innsikt i egne data.

Waveco

(Selje) - Det finnes minst 70 firmaer globalt som forsøker å knekke bølgekraftkoden. Vårt konsept, Subwave, løser bølgekraftens tre hovedproblemer, overlevelse, kompleksitet og begroing. Vi tror vårt konsept på sikt kan bli det vinnende design for utnytting av bølgekraft på åpent hav.

http://www.waveco.no
X-Wheel Technology

(Oslo) - TBA

https://www.x-wheel.no